De Hork-wandeling

De Hork … weet u het liggen? We moeten toegeven dat wij het ook niet wisten, alhoewel we al vaak dicht in de buurt waren geweest. De gelijknamige straat ligt achter ‘de grote bocht’ van het kanaal, maar voor onze wandeling parkeerden we onze wagen rechts van de Jachtweg in Sint-Huibrechts-Lille (hieronder een meer gedetailleerde startplaats). Daar gaan we even langs het kanaal de Jachtweg verder af, om dan in de kanaalbocht links ‘Hork’ in te draaien. De tocht gaat dan tot in Hamont, om dan weer te keren.

Start (en aankomst): Jachtweg, net voor de splitsing met Broekkant. Wie van Neerpelt (Quatre Bras) komt slaat vóór de brug in Lille links de Broekkant straat in (wie van de andere kant komt: rechts na de brug). Je volgt die straat, die gaat over in de Jachtweg (langs het kanaal). Op het einde van de ‘bredere’ Jachtweg (waar links weer Broekkant begint) is er rechts genoeg parkeergelegenheid. Misschien dat het plannetje hieronder duidelijker is.

Afstand: 8 km

Wandelknooppunten: 72 – 71 – 153 – 123 – 122 – 124 – 156 – 150 – 151 – 72

Klik hier voor een uitgebreide fotoreeks

Plan met startplaats
Hork-route

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...