Ontdek de voorjaarspracht van de wandel8 (Guido Swusten)

We tellen in Pelt zoveel bewegwijzerde wandelingen, maar toch is het eens leuk om soms eens buiten de lijntjes te kleuren. Dat deed Guido Swusten ook weer, door soms de wandelknooppunten te volgen, maar daar soms toch eens van af te wijken. De moeite om ook eens te doen!


Guido Swusten:

Deze wandeling (een 8-vormige lus) loodst je via kleine paadjes en landwegen doorheen het landschap van de Grote-Heide (Neerpelt) langs een nog verscholen parel het “Turfven” en vervolgens via de Platte Heide, het Lommels Schoor, het Hageven en de Dommel terug naar de Wulp.

Het Turfven is een restant van een ringven. Dit uiterst zeldzame type van ven wordt gevoed door een natuurlijke ondergrondse waterbron. Momenteel is de omgeving nog verwaarloosd, maar die zal door Natuurpunt opgeknapt worden met picknickplaatsen en infoborden.

De Grote Heide, zo weids en fijn, Het Turfven verscholen in de wei. Het Hageven geniet van zonneschijn, terwijl de Dommel fluistert, ‘volg de stroom, volg mij.’

Start en aankomst: Bezoekerscentrum De Wulp, Tussenstraat 10, Pelt

Afstand: ± 9 km (bij regenweer is waterdicht schoeisel aangeraden)

Je kan de route ook doen door deze wandelknooppunten te volgen: 50-54-90-91-92-129-96-(*)-92-93-94-95-53-50 (*: na de 96 volg je even het knooppunt naar 93, maar in plaats van rechts af te draaien ga je links tot aan de Grote Heide-weg. Daar ga je rechts om vervolgens weer rechts te gaan richting punt 92)

Wil je de wandeling helemaal doen zoals Guido die wandelde, download hier het gpx-bestand (via KOMOOT).

Meer foto’s van deze wandeling

QR code – Route You

QR code – Wandelknooppunten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait