De natte padenwandeling van ’t Hageven (Guido Swusten)

Wat heeft het toch veel geregend de laatste weken, maanden. Reden om binnen te blijven? Zeker niet, mits waterdichte schoenen of laarzen trekken we er nog altijd op uit. En dat deed ook Guido Swusten die ons zijn ‘natte padenwandeling’ doorstuurde. Nog geen 4 km lang, maar – u bent gewaarschuwd – ’t is nat op het pad. Vandaar dat het dan ook De Natte Padenwandeling noemt.


Guido Swusten:

Dat het de afgelopen weken veel geregend heeft is een understatement. Geïnspireerd door de oranje bol- en gele ruitwandeling in het Hageven wil deze korte tocht een aparte kijk geven op de wateroverlast in en rond de Dommel. Het traject werd enigszins aangepast omdat bepaalde stroken op het pad op dat ogenblik bijna niet doorwaadbaar waren, tenzij je natte voeten wilde. Laarzen waren een betere optie geweest.

De start van deze tocht vond plaats aan het NEC De Wulp, Tussenstraat 10, 3910 Neerpelt.

Even een draai naar het oosten, naar de vijver, om dan richting noord, over het houten bruggetje, langs de Dommel te wandelen. Volg de oranje markering om de provincievijver te bereiken. Daarna het pad naar rechts volgen, over de ijzeren brug, tot aan de grote uitkijktoren, om dan noodgedwongen te moeten terugkeren op onze stappen. Te veel water op ons pad. Terug aan de vogelkijkhut, die we rechts aanhouden (gele ruit, knooppunt 48), lopen we tot aan het knuppelpad. We stappen verder over de zomerdijk naar het rolstoelpad (knooppunt 50), terwijl we genieten van het mooie landschap met zijn dreigende wolken. Zo bereiken we na ongeveer 3,5 km terug de Wulp.

Tijd voor een frisse Gageleer of Hagevenner.


Start (en aankomst): Bezoekerscentrum De Wulp, Tussenstraat, Pelt

Afstand: 3,5 km (waterdicht schoeisel is aangeraden)

Je kan de route ook doen door deze wandelknooppunten te volgen: 50 – 53 – richting 95 (maar aan de Uitkijktoren (viewpoint) draai je al terug en ga je terug richting de vogelkijkhut aan de provincievijver) – 53 – 48 – 50

Meer foto’s van deze wandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait