Joe’s Bridge

Joe’s Bridge is de bijnaam van brug 9 over het kanaal Bocholt-Herentals en ze ligt op Lommel Barrier. Op het einde van de Tweede Wereldoorlog bekleedde ze een belangrijke rol in Operatie Market Garden. De wandeling die wij hier uit stippelden is 12 km lang, en inderdaad, ze komt niet op Pelts grondgebied. Tenzij je natuurlijk wél start bij de brug bij de Broesveldstraat, die oversteekt en dan het kanaal volgt tot aan Joe’s Bridge. Zo krijg je er gratis 8 km bij, zodat je bij thuiskomst 20 km op de teller hebt staan.

We gaan naar Lommel met het kanaal links van ons, maar eens bij Joe’s Bridge steken we het kanaal terug over en gaan dan met het kanaal nu aan onze rechterzijde richting Herentals. Tot we deze uiteindelijk terug mogen oversteken, en we een heel stuk de Grote Fossé mogen volgen … Nog wat later gaan we over de Heuvelse Heide en langs de Jachthaven terug naar Joe’s Bridge en vandaar terug naar Neerpelt.

Vertrek: brug Broesveldstraat Neerpelt – afstand 20 km

Vertrek: Joe’s Bridge, Lommel – afstand 12 km / of ruime parking aan Jachthaven De Meerpaal

Meer foto’s van deze wandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait