Op zoek naar de hoeve … in de zomer …

Het was gisteren exact 6 maanden geleden dat we op zoek gingen naar dé hoeve in het Hobos … kale bomen en grauwgrijze luchten, we zagen de hoeve al van ver. Nu vonden we ze uiteindelijk ook terug, maar wel verstopt in het groene loof en onder een blauwe hemel met witte wolken …

En als we ‘dè hoeve’ zeggen, dan weet wellicht elke Peltenaar dat het om de hoeve in het Hobos gaat, gebouwd tegen het einde van de 18e eeuw door ‘Drossaard Clerx’, de man die de bokkenrijders vervolgde. De laatste bewoner van de hoeve, Marie-Anne Wilsens woonde er tot haar overlijden in 2010, en sindsdien wordt gezocht naar een nieuwe bestemming voor de hoeve.

Wij zochten ook, niet naar een bestemming, wel naar de hoeve, en we begonnen onze zoektocht op de parking van het Revalidatie & MS centrum, aan de Kleine Boemerangstraat. Daar houden we het centrum aan onze rechterzijde, en stappen verder de straat in, waar op de hoek een eerste bordje staat, verwijzend naar knooppunt 447 …

Vertrek (en aankomst): Kleine Boemerangstraat (parking Revalidatie & MS centrum)

Afstand: 9,6 km

Wandelknooppunten: 447 – 448 – 446 – 449 – 416 – 480 – 458 – 430 – 420 – 441 – 408 – 409 – 404 – 444 – 447

Meer foto’s van deze wandeling / klik hier voor de foto’s van de wandeling in de winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait