Woeste Polder

Er moet voor alles een eerste keer zijn, en nu is het zover: een wandeling die (net) buiten Pelt start en die vervolgens ook niet meer op Pelts grondgebied komt! We starten onze 17 km lange wandeling op Parkeerplaats De Plateaux. Nadat we daar de veters van onze wandelschoenen hebben aangetrokken, stappen we terug richting ‘de grote weg’, steken die over, en gaan even naar rechts, richting Valkenswaard. Niet voor lang, want daarna draaien we de Woeste Polder in, over een groen pad waar maar héél af en toe een kar door rijdt (een lange broek kan aangewezen zijn), door een prachtig bos waar we rechts van de Beekloop blijven, om uiteindelijk bij Liskes uit te komen: 13 vijvers die in de jaren ’50 zijn uitgegraven en die nu elk hun eigen bewoners hebben.

Afstand: 17 km

Start: Parkeerplaats De Plateaux (na de grens overgestoken te hebben op Lommel Barrier rij je even door, aan de overkant van het benzinestation draai je rechts in, honderd meter verder is parkeergelegenheid.

Meer foto’s van deze wandeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait