De Schansenroute, 32 km!

Toegegeven, 32 km voor een wandeling is er ook voor ons wat over. Maar voor wie in volle voorbereiding zit van de 50, 75 of zelfs 100 km Boslandtrail, is dit ideaal. Trouwens, de route is eigenlijk gemaakt voor fietsers, en zo hebben wij het eerlijk gezegd ook verkend …

Tijdens de Archeologiedagen 2022 werden onlangs de ‘Schansen’ in Bosland in de kijker gezet. Schansen zijn versterkte plaatsen, die door een uitgegraven watersloot en een wal werden beveiligd, en als een schuil- en verdedigingsoord werden gebouwd door de plaatselijke bevolking, tijdens de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648). In Bosland alleen al zouden er zo’n 24 schansen geweest zijn, maar geen enkele is volledig bewaard gebleven. Van de meesten is zelfs niets meer te zien. Deze wandel/fietsroute van 31 tot 33 km (hangt er van af of je soms van de route iets afwijkt) brengt je langs 8 schansen!

Je kan de wandeling overal laten starten, wij deden dit op de hoek van de Houtmolenstraat en de Burgemeester van Lindstraat, en trokken vanuit die laatste straat richting het ziekenhuis …

Dit is geen bewegwijzerde route, best doe je deze met behulp van een GPX viewer. Klik hier voor het GPX-bestand (je krijgt de kaart te zien, als je rechtsboven op het pijltje dat naar onder wijst klikt, kan je het GPX-bestand downloaden).

Meer foto’s van de route

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Even geduld...