Het EMJ-wandelpad 2022

Geen knooppuntenwandeling deze week, wel een wandeling uitgestippeld door het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Een wandeling die u eigenlijk het ganse jaar door kan doen, maar deze week dubbel zo leuk is omdat er onderweg vele informatieborden rond het festival staan.

Hieronder een QR-code waarmee u desgewenst de wandeling op je telefoon kan krijgen, mét alle uitleg (ook gesproken) over de EMJ-bezienswaardigheden onderweg.

Uiteraard kan je overal ‘instappen’, wij deden dat aan de Dommelgalm-zaal in het midden van de Jaak Tassetstraat.

Afstand: 5,3 km

Uitgebreide route-beschrijving (hierboven ook te downloaden als pdf-bestand om uitgedrukt mee te nemen):

Wij starten op locatie 1, de Dommelgalm-zaal in de Jaak Tassetstraat.

Voor de deskundige uitleg verwijzen we u graag naar de informatieborden (tijdens de week van het EMJ), daarbuiten naar de uitleg op de wandelfiche van het EMJ.

Met de rug naar de zaal gaan we naar links, om daarna rechts – rechts de Norbertinessenlaan in te gaan. Die straat blijven we volgen, ook na het rond punt aan het Monument van Wapenstilstand. Op het einde van de straat ligt het Walter Geelenplein, je gaat rechts van het groot glazen gebouw verder richting kanaal dat je via de trappen bereikt.

Je blijft langs het kanaal verder gaan, tot de weg naar onder gaat en je links de Toekomstlaan in stapt. Net achter het KANL gebouw ga je rechtsaf, richting Sporthal. Je gaat dan tussen de Sporthal en de atletiekpiste verder tot aan het einde van het Dommelhofbos, waar je via de poort buiten gaat. Je gaat daar even naar rechts, om dan naar links te gaan om dan direct weer een onverharde weg naar links in te draaien, richting de Leemberg en het Coninxsteen (de scoutslokalen).

Als je het Coninxsteen rechts van je hebt, zie je links een klein padje door de bomen, daar ga je in tot je weer aan de straat komt, die steek je over (oppassen!) om dan terug via de poort het Dommelhofbos in te stappen. Dat pad blijf je volgen, tot je een beetje verder rode ‘postbussen’ zit. Maak lekker wat geluid als je er langs gaat, je krijgt geluid terug!

Zodra je de Dommel (riviertje) tegen komt, hou je dat links tot aan de brug die je overgaat. Het Dommelhof Theater heb je dan aan je rechterzijde, als je doorstapt kom je aan de voorkant uit.

Je gaat verder via de oprit van het Theater naar de straat toe, maar net voor de straat ga je naar links tot voor het witte gebouw: het Festivalhuis, in het tuintje er voor staat het beeld gemaakt naar aanleiding van 50 jaar EMJ.

Je verlaat de tuin van het EMJ en steekt de straat over, de Dommelhoflaan in. Op het einde ga je naar rechts, de Broesveldstraat in. Die steek je bij het volgende kruispunt over, tot je bij het Marktplein uitkomt en waar je links de kerk zit liggen. Daar ga je naar toe, maar je gaat voor de kerk even naar rechts, waarna je links het Kerkplein ziet. Die ga je af, de kerk blijft links van u, op het einde van het Kerkplein is het links, richting de Kerkstraat waar het EMJ beeld staat.

Je gaat verder de Kerkstraat uit, naar de grote baan (de Koning Albertlaan). Je passeert het standbeeld van het varken en je gaat tot aan de rode lichten. Daar is het rechts, de Stationsstraat in tot je bij het voormalige College komt (momenteel de WICO Campus).

Je kan wel eens naar de school gaan kijken, maar bedoeling is wel dat je net voor de school (voor de kapel) het straatje (naar de parking) inslaat, en zo verder gaat tot aan Parketzaal den Akker. Ten einde ga je links en dan rechtdoor de Hazenstraat in tot aan de Heerstraat. Die steek je over, je gaat naar links om dan direct (bij restaurant Bella Via) rechts in te slaan.

Je gaat verder, op het einde ga je naar rechts, maar op het Boudewijnplein draai je links mee tot je in de Nieuwsstraat komt. Daar ga je naar rechts en je gaat door tot je links de Priester Jan Coninxstraat in kan. Die blijf je volgen, op den duur moet je naar links meedraaien, en als je dan verder gaat, kom je in de Norbertinessenlaan uit. Daar ga je naar links en je komt dan terug bij het startpunt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Even geduld...