De Pelter Kerst Route

Het is Kerstmis, en dat is goed te zien in het Pelter straatbeeld. Reden genoeg voor ons om er een kerstwandeling langs de lichtjes van te maken, die u van het ene Pelt naar het andere brengt … en terug …

Afstand: 5,5 km

Startpunt Neerpelt: rond punt Kloosterstraat/Groenstraat/Norbertinessenlaan

Startpunt Overpelt: Gemeentehuis Overpelt (Nieuwe Markt)

Route:

Voor wie in Neerpelt start, vertrekt aan het rond punt van de Kloosterstraat/Groenstraat/Norbertinessenlaan, en wandelt dan richting Marktplein/kerk. Daar draait u de Kerkstraat in, en neemt u even tijd om de kerstversiering aan het gemeentehuis te bewonderen. Daarna gaat u rechts van het gemeentehuis naar het Kerkplein, om dan links naar de Koning Albertlaan te gaan, en die dan verder af te wandelen richting Overpelt. U steekt het rond punt aan de Gamma over, en wandelt de Leopoldlaan verder af, en gaat door tot u aan het Gemeentehuis van Overpelt aankomt.

Voor wie in Overpelt start, doet dit aan het Gemeentehuis van Overpelt, wie in Neerpelt gestart is, gaat hier verder. Met uw gezicht naar het gemeentehuis ga je daar links de straat (Peltanusstraat) in … Op de Nieuwe Markt ga je links tot aan de Sint Martinuskerk. Eens je die bewonderd heb, ga je links terug naar de Oude Markt, waar je even stil mag staan bij de Kerststal. Dan keer je via de Dorpsstraat, de Leopoldlaan en de Koning Albertlaan terug naar het centrum van Neerpelt, waar je aan de rode lichten links de Groenstraat in draait tot aan het rondpunt. Wie hier gestart is, heeft er 5,5 km op zitten. Wie in Overpelt gestart is, kijkt in de tekst hierboven hoe ze terug kunnen geraken.

Klik hier voor de volledige fotoreeks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Even geduld...