Kolis, op zoek naar Kelten en rovers … rode route

Helemaal aan de andere kant van Neerpelt (al hangt het er natuurlijk van af waar je begint) ligt ‘De Kolis’, op de website van Toerisme Limburg zo mooi ‘wandelkamer’ genoemd. En inderdaad, aan de uitkijktoren in de Torenstraat heb je de keuze tussen 4 wandelingen, waarvan wij alvast de langste – die van 6,5 km – al eens verkend hebben. Door bos, door veld, en langs de grafheuvels die de Kelten er meer dan 2.600 jaar geleden hebben achtergelaten. Vandaar de mooie naam van de rode wandeling: Kelten en rovers … alleen dat van die rovers is ons (nog) niet duidelijk … tenzij de Kelten de shampoo hebben geroofd.

Meer info: Wandelen in Limburg

VOOR EEN UITGEBREIDE FOTOREEKS VAN DEZE ROUTE, klik op de foto hier onder:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Even geduld...